Kulturális pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Előnyt élveznek a fúvószenekarok, amatőr színjátszócsoportok, néptáncestek, zenei együttesek

Kulturális pályázatot hirdet Hargita Megye Tanácsa Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására. A felhívásra a román törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett köz- és magánjogi, természetes és jogi személyek pályázhatnak.

– A megyei tanács fontosnak tartja, hogy a megyében megszervezendő több ezer kulturális esemény közül lehetőség szerint minél többet támogasson, mivel ezek a programok, színjátszócsoportok, fúvószenekarok, táncházak a fiatalok számára a szórakozás mellett lehetőséget nyújtanak a fejlődésre is. A kikapcsolódás mellett ezen alakulatok arra is szolgálnak, hogy a fiatalok megtapasztalják a csoportos, kitartó munkát, jól érezzék magukat itthon, és lássák, hogy itt is vannak lehetőségek. Kulturális pályázatunk remek lehetőség az egyházközségek számára, mivel ők is pályázhatnak, valamint esélyt kapnak a fejlődésre a vidéki alakulatok is, ez pedig nem csak a csoport, de a település javára válik. Mindezzel a Kisfalu keretprogramunk megvalósítását is tudjuk segíteni. Örülünk annak, hogy ezekre továbbra is nagy számban jelentkeznek, úgy tűnik, van igény az ilyen pályázatokra – fejtette ki véleményét a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

Az kulturális pályázati kiíráson olyan Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények nyerhetnek támogatást, amelyek célja a megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése. Elsőbbséget élveznek az amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, ha a támogatás 20%-ára új hangszereket vásárolnak, zenei együttesek,  a néptánccsoportok és a néptáncestek, amelyek keretében a résztvevők bemutathatják az oktatáson szerzett tudásukat, valamint azok a kulturális programok, amelyek a régió turizmusának fejlesztését szolgálják. A kiírásra az előirányzott keretösszeg 415 000 lej.

neptanc

A program futamideje a 2016-os év, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában április 1-jén 13 óráig, valamint a területi irodákban április 1-jén 10 óráig lehet benyújtani. Ezenkívül on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címre is el lehet küldeni a pályázatokat.

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

Kérem ossza meg ismerőseivel: