Kulturális pályázatokat hirdetett meg a megyei tanács az őszi időszakra

    A döntéshozó testület az augusztus 25-i, gyergyócsomafalvi ülésén hagyta jóvá a kiírásokat. A projekteket, rendezvényeket, illetve programokat támogató megyei tanács szívügyének tartja ezen tevékenységek fejlesztését, segítését.
    – A megyei tanács fontosnak tartja, hogy a megyében az évente megszervezendő több száz esemény közül lehetőség szerint minél többet támogasson, és ezáltal lehetőséget biztosít az ifjúságnak a szórakozására, fejlődésére. Örülünk annak, hogy ezekre továbbra is nagy számban pályáznak, úgy tűnik, hogy van igény az ilyen pályázatokra – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök a gyergyószéki községben tartott, kihelyezett ülésen.
    Az általános, kulturális pályázati kiíráson a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények nyerhetnek támogatást a 2015-ös évben. Pályázhatnak a Hargita megyei köz- és magánjogi, természetes és jogi személyek, amelyeket a román törvénykezésnek megfelelően alapítottak és jegyeztek be. A román törvények értelmében támogatott tevékenységnek számít minden megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi és természetes személyek által szervezett kulturális program, projekt és rendezvény, amelynek célja a megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése. Elsőbbséget élveznek az amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, ha a támogatás 20%-ára új hangszereket vásárolnak, valamint a néptánccsoportok és a néptáncestek, amelyek keretében a résztvevők bemutathatják az oktatáson szerzett tudásukat. A program futamideje a 2015-ös év, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani. Az őszi kiírásra előirányzott keretösszeg 150 000 lej.
    A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető a Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda). Bővebb információ igényelhető Salamon Andreától telefonon: 0266-207700, 1308-as mellék, e-mailben: salamonandrea@hargitamegye.ro, vagy letölthető a www.hargitamegye.ro oldalról.

Kérem ossza meg ismerőseivel: