Legato Egyesület: Bartók 135

Kamarahangverseny

A Bartók 135 kamarahangverseny programja a 2016-os Bartók-év kulturális eseményeihez kapcsolódik. A műsor a zeneszerző különböző alkotói korszakaiból válogatott, a közönség számára jól ismert és kevésbé játszott műveket tartalmaz. A november 23-án, szerdán a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében 19:00 órától felhangzó repertoár népzenei ihletésű darabjai a folklorista Bartók Béla életművében fordulópontot jelentő, 1907-es gyergyói gyűjtőút jelentőségét hangsúlyozzák. A Székelyföldön felfedezett zenei tündérország emlékét idéző művek mellett a korai, romantikus hangzásvilágú Adagio, a szlovák és román népzenei inspirációjú tételek, a „nemzeti” verbunkos stílust újranemesítő rapszódia, vagy a modern hangzásvilágú karakterdarabok mind a gazdag bartóki örökség részei.

A Legato Egyesület székelyudvarhelyi előadóihoz (Derzsi Katalin – szoprán, Sófalvi Emese – hegedű, Filtner Tünde – zongora) meghívottként Veress Csaba (hegedű) csatlakozik.
A programot Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatja.

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek.

Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej, ötfős csoport esetén kedvezményesen 7 lej. Jegyrendelés a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: