Legendák és mondák világa Hargita megyében

Vetélkedő volt Gyergyószárhegyen

Kalandozás Hargita megye különböző településein fellelhető legendák, mondák világában hagyományos és újszerű megközelítési (földrajzi, irodalmi, képzőművészeti, színművészeti stb.) módszerek révén. Ezen szempontok segítségével ismertethették meg a csapatok egymással a saját és környékbeli legendáikat, továbbá olyan kérdésekre vártuk a válaszokat, melyek hozzátartoznak a kulturális életünk fejlődéséhez.

vetelkedo3

A programon részt vett diákok felkészültségükről, tájékozottságukról tanúskodtak. Kiváló hangulatban zajlott le az esemény, ahol az első három díjazottat az intézményünk vásárlási utalványokkal jutalmazta. I. díj: Hargita Gyöngyei – Gyergyócsomafalva, II. díj: Deákné – Gyergyószárhegy, III. díj: Magyar ászok – Gyergyóditró és Aranyászok – Gyergyócsomafalva. Továbbá elismerésben részesült a gyergyóalfalvi Á.R.V.Á.K. csapata és a gyergyószárhegyi Atyafiak csapata.

vetelkedo1

Ezenkívül Kolozsi Borsos Gábor, a Figura Stúdió Színház színésze, aki zsűritagként vett részt a rendezvényen, felajánlott két különdíjat a Csalamádé diákszínjátszó-táborban való részvételre.

Kérem ossza meg ismerőseivel: