Légy te az a változás, amelyet látni szeretnél a világban!

Április 25-ig lehet jelentkezni 

Fiatal Európai Vezetők Programja – kihagyhatatlan lehetőség a fiatalok számára Brüsszelben

Az Európai Fiatal Vezetők (European Young Leaders) programja egyedülálló, ötletes és több érdekelt felet tömörítő program, amelynek célja az európai identitás előmozdítása azáltal, hogy a kontinens legígéretesebb tehetségeit, fiataljait olyan kezdeményezésekbe vonja be, amelyek Európa jövőjét alakítják.

Mivel a program több lehetőséget is kínál a fiatalok érdekképviseletét illetően, Hargita Megye Tanácsa felhívást intéz mindazon fiatalok fele, akiknek meghatározó a jövőjük, hogy változást érjenek el és legfőképp tenni szeretnének otthonukért.

A jelöltek különböző területekről érkező személyek, akiknek munkája pozitív hatással van a társadalom egészére, politikusok, miniszterek, parlamenti képviselők, nemzeti pártok vezetői; küzdő aktivisták; vállalkozók, akik innovációt vezetnek be, munkahelyeket teremtenek és inspirálnak másokat; médiaszemélyiségek, főszerkesztők, oknyomozó újságírók, akik pontos precíz képet adnak a valóságról; művészek és sportolók, akikre a közösség felnéz; akadémikusok, akik a tudást a társadalom fejlesztése és a nyilvános viták elősegítése érdekében használják.

A jelöltek továbbá az alábbi kritériumoknak kell megfeleljenek: EU-tagállamok polgárai, a jelölteknek választott szakmájuk legmagasabb szintjén kell lenniük, vagy ahhoz közel; 30 és 40 év közötti korosztály tagjai, folyékony angol nyelvtudással rendelkeznek, a programév során legalább egy szemináriumon részt vesznek.

Jelentkezni lehet április 25-ig a nemzetkozi@hargitamegye.ro e-mail címen.

A Régiók Bizottságán belüli Európai Parlamenti Képviselőcsoporttól (EPP) kaptam a felkérést, hogy jelöljem ki azokat a fiatal vezetőket, akik példaképek lehetnek és tevékenységükkel változást hoznak a közösségben. A fiatalokban megvan a potenciál és a kezdeményezőkészség, ezért bátorítom azokat, akik szeretnének változást elérni, vagy tenni azért a közösségért, amelynek tagjai, bátran jelentkezzenek.  Európának szüksége van vezetőkre és az európai identitás alulról felfelé épül a kisebb közösségek szintjéről. Ezen a szinten a vezetők tűnnek ki elsőként és tovább viszik Európában a sikerpéldáikat a különböző területeken. Fontos, hogy tettekkel hallassák hangjukat és a Fiatal Európai Vezetők ezen programja révén megismertessék szakértelmüket azokon a területeken, amelyekben kiemelkedőek – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: