Legyünk ott mi is a Székely Szabadság Napján!

Egy év kihagyás után ismét Marosvásárhelyre hívjuk a székely embereket március tizedikére, hogy emlékezzünk együtt elődeink hősiességére és közösen fogalmazzuk meg a mai elvárásainkat is a román hatóságokkal szemben. Úgy mint a korábbi években, ezúttal is számítunk a gyergyóiak népes részvételére, s hogy ezt meg is könnyítsük, az idén is autóbuszokat indítunk aznap Marosvásárhelyre.

Annak ellenére hogy választási év van, azt szeretnénk, hogy ez a közös ügy az idén is kimaradjon a pártok csatározásából. Erre van esély, legalábbis akképpen értékeljük azt, hogy Gyergyószentmiklóson a buszokra iratkozni lehet mindhárom magyar párt irodájában. Arra bíztatunk tehát mindenkit, hogy minél hamarabb keresse fel valamelyik irodát és iratkozzon fel, hogy tudjuk időben lefoglalni a megfelelő számú autóbuszt. Kérjük ugyanakkor a busszal utazni szándékozókat, hogy iratkozáskor fizessenek ki egy szimbolikusnak nevezhető 5 lejes költségtérítést is, illetve adják meg telefonszámukat, hogy majd tudjuk őket értesíteni az utazás részleteiről, melyek még nincsenek rögzítve. A vidéki utazni szándékozók keressék a települési székely tanácsoknak a helyi képújságokban megadott megbízottait.

Bíztatunk ugyanakkor mindenkit aki saját gépjárművel rendelkezik, hogy ha teheti, azzal utazzon Marosvásárhelyre, s lehetősége szerint vigye magával rokonait, ismerőseit, szomszédait is.

           Gyergyószentmiklós, 2016. II. 26.                                       Árus Zsolt
                                                                                a Gyergyószéki Székely Tanács elnöke

Kérem ossza meg ismerőseivel: