Lehetőség friss diplomásoknak a tapasztalatszerzésre

Meghirdette Internship fizetett gyakornoki programját Hargita Megye Tanácsa

Friss diplomás, tapasztalattal nem rendelkezők jelentkezését várja Hargita Megye Tanácsa a szeptember 16-én meghirdetett Internship programjába. A jelentkezőket minden szakterületre várják, az öthónapos program fizetett gyakornokságot és elismert munkamezőt jelent. A projektet sajtótájékoztatón ismertette Borboly Csaba megyeelnök és Szőcs-Mátyás István vezérigazgató a csíkszeredai megyeházán szeptember 16-án.

A megyei tanács egyik prioritása a fiatalok itthon tartása, illetve hazavonzása. És mivel sokszor hallani, hogy nincs esélyük a fiataloknak a kihívásokkal teli kezdetre, erre dolgozott ki programot Hargita Megye Tanácsa, ismertette a projekt létrejöttének ötletét Borboly Csaba. Úgy vélik, az öthónapos gyakorlat után könnyebb lesz elhelyezkedni, ugyanis valóban szakmai feladatokat kapnak a gyakornokok, így tapasztalatot gyűjtenek, és komoly fejlődési lehetőséget kínál Hargita Megye Tanácsa. Az öthónapos programot folyamatosan működtetik majd, így néhány év alatt több száz friss diplomás megfordulhat az intézményben, részletezte az elképzelést a megyeelnök.

A megyei tanács már korábban is foglalkoztatott gyakornokokat – középiskolásokat, egyetemistákat -, és az Internship program kidolgozásába gyakornokokat is bevontak. Jánó Júlia jogot tanul Brassóban, gyakornokként ő is részt vett az Internship kidolgozásában. Mint beszámolt, sokat tanult a gyakornokság alatt, amikor valóban szakmai feladatokat kaptak, nem pedig fénymásolással telt el a munkaidő.

Internship1

A gyakornoki programot a 2018/176-os törvény alapján dolgozták ki, ismertette Szőcs-Mátyás István, a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője. A cél az, hogy lehetőséget biztosítsanak a friss diplomásoknak a tapasztalatszerzésre. Minden szakterületre várják a jelentkezőket, akik hetente harminc, naponta hat órát dolgoznak. Ezt az öt hónapot elismerik munkamezőnek, a javadalmazás pedig havi 2043 lej bruttó jövedelem. A helyeket igyekeznek majd folyamatosan betölteni, a jelentkezési határidő szeptember 27. A meghirdetett tíz helyre vizsgázni kell, az első versenyvizsgát október 3-án, a következőt október 9-én tartják meg, ismertette a vezérigazgató, aki hozzátette: bíznak benne, hogy minél többen jelentkeznek a hiánypótló programra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: