Lehűl az idő a következő két nap

Jövő héten ismét nagyon meleg lesz

Országszerte lehűl az idő a következő napokban, Máramarosban alig 13 fok körüli maximumok várhatók, április 7-e után azonban ismét melegebb lesz, mint ilyenkor általában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 1. és 14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A prognózis szerint Erdélyben keddtől csütörtökig jelentősen visszaesik a hőmérséklet az elmúlt napokéhoz képest, 13-17 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani. Ezt az időszakot fokozatos felmelegedés követi, április 7. és 10. között a nappali csúcsértékek regionális átlaga ismét jelentősen meghaladja a sokévi átlagot, 23-26 fok között alakul. A vizsgált időszak utolsó napjaiban némileg visszaesik a hőmérséklet. Éjszaka többnyire 5-9 fokra lehet számítani, leszámítva a hét első felét, amikor 1 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet. Esőre az első napokban, majd április 10. után lehet számítani.

Máramarosban is hűvös lesz kedden, 10-13 fok körüli maximumokkal, majd felmelegszik az idő, szerdától szombatig az évszaknak megfelelően 16-19 fok közötti csúcsértékek várhatók, 7-e és 10-e között pedig nagyon meleg lesz, 24-26 fok közötti maximumokkal. Éjszaka 8-11 fokig csökken a hőmérséklet, csak a hét első napjaiban lesz ennél hidegebb (5-7 fok). Kisebb-nagyobb esőzések a vizsgált időszak elején, majd 10-e után várhatók.

A Bánságban és Körösvidéken kedden 14-17 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, az ezt követő napokban azonban fokozatos felmelegedés várható, április 3. és 6. között 20-24 fok közötti, majd 7. és 10. között 25-28 fok közötti csúcsértékekkel. A minimumok 9-13 fok között alakulnak, ennél hidegebb csak szerdára virradóra lesz, akkor 5-7 fokig csökken a hőmérséklet. A vizsgált időszak első napjaiban, majd április 10. után kiterjedt területeken fordulhat elő eső.

A hegyekben április 6-ig a sokévi átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet, 3-10 fok közötti maximumokkal és mínusz 2, plusz 3 fok közötti minimumokkal. Április 7. és 10. között is sokkal melegebb lesz, mint ilyenkor általában, a nappali csúcsértékek átlaga 10 és 20 fok, az éjszakai minimumoké 2 és 10 fok között változik. Április 4-ig, majd 10-e után sokfelé várható csapadék, többnyire eső, a magas hegyekben havas eső formájában.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: