Lehűlés és csapadék várható a következő két hétben

November 27. és december 10. közötti időszakra vonatkozik az előrejelzés

Országszerte lehűl az idő a következő két hétben, esőre, havas esőre, a hegyvidéki térségekben havazásra kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság november 27. és december 10. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. 

Erdélyben november utolsó napjaiban a sokévi átlagnál alacsonyabb lesz a hőmérséklet, a nappali csúcsértékek 2-3 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka -5, -2 fok várható; a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a keleti medencékben ennél is hidegebb lesz. November 30-ától valamelyest enyhül az idő, a nappali csúcshőmérséklet eléri a 6 Celsius-fokot, és éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. December 2-a után újabb lehűlés következik, nappal fagypont körüli csúcsértékeket, éjszaka akár -6 fokot is mérhetünk. Jelentős mennyiségű csapadékra november 30-a és december 3-a, majd december 8-a után van kilátás. 

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén is hideg lesz kedden, majd enyhül az idő: november 29-én és 30-án nappal 8-9 Celsius-fok várható, éjszaka 2 fokig csökken a hőmérséklet. Ezt követően ismét lehűlés következik, december 3-án és 4-én a nappali átlaghőmérséklet 1-2 Celsius-fok, az éjszakai -5, -4 fok körül alakul. December 10-éig a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet várható, 3-5 fokos nappali csúcsértékekkel. Ezekben a régiókban is november 30-a és december 3-a között, majd december 8-a után várható számottevő mennyiségű csapadék.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: