LÉPCSŐ – VI. d a n c e . m o v e m e n t . t h e a t e r – 4. nap

Május 21-én, szombaton este 6 órától a Figura Stúdió Színház stúdiótermében a Közép-Európa Táncszínház K-ARCOK sorozat: LÉPCSŐ című előadásával folytatódik a VI. dance.movement.theater negyedik napja. Szeretettel várnak mindenkit!


Budapest legrégebbi táncszínháza, már több előadással is bemutatkozott Gyergyószentmiklóson. A fesztivál idei kiadásán a társulat két szólója, Réti Anna és Kun Attila egy-egy koreográfiája tekinthető meg; mindkettő az idei évadban elindított K-Arcok elnevezésű egyedülálló előadássorozat egy-egy produkciója: a Lépcső című előadás előadója Hargitai Mariann, a Mind1 című produkció Kovács Péter előadásában kerül bemutatásra Gyergyószentmiklóson.

lepcsok2

A lépcső az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba. Sok ilyen társtalan vágy hagyja el a lakást, hogy odakint hirtelen önnön ellentétébe forduljon, vágytalan társsá váljék. Aki senkinek se kell, akinek senki se kell. Merészséghiány? Képességhiány? Mindenki annak látszik, ami nem. Van, aki küzd ellene, és abba bukik bele. Van, aki nem, és mások buknak bele. A lépcső, úgy tűnik, út, de nem kiút.

lepcsok3

A fesztivál előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Fesztiválbérlet (érvényes minden előadásra): 100 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 60 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában. Tel.: 0752-227-751; e-mail: org@figura.ro.


K-ARCOK sorozat: LÉPCSŐ

Közép-Európa Táncszínház (HU)

lepcsok

Előadó:
Hargitai Mariann

Szöveg: Halasi Zoltán
Hang: Debreczeni Márton
Tér: Réti Anna

Külön köszönet: Körmendy Pál, Hudi László, Debreczeni Márton,
Kapitány Tamás, Teket Renáta, Fodor Katalin

Koreográfus: Réti Anna

http://cedt.hu/
https://www.facebook.com/kozepeuropa/?fref=ts


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: