Lezajlott a Progym közgyűlése

    Alapvetően optimista hangulatban zajlott a Progym 2015-ös közgyűlése. Igazán nagy horderejű bejelentések nem hangzottak el, sok még a kérdőjel, jelenleg nem lehet még tudni, milyen rendszer szerint zajlik majd a bajnokság.
     A vezetőség célja a hazai jégkorongozók itthon tartása, szándék ugyanakkor a jelenleg máshol játszó gyergyóiak hazahívása.
Elhangzott, számos gyergyói játékost csábít a két Mol Ligás csapat, akiknek bővíteni kell a keretüket, hiszen valószínű, hogy a romániai bajnokság programjával ütközik majd a liga mérkőzésbeosztása. A fizetések tekintetében a Progym aligha tud versenyezni Brassóval vagy Csíkszeredával, de ettől függetlenül a gyergyói játékosokat itthon tartaná a vezetőség és keresik a lehetőséget a máshol játszók hazahívására.

    Ezért a célért akar dolgozni Nagy László, akit vezetőségi taggá választott a mintegy hatvan résztvevő. Az új vezető, a Progym blogjának elindítója, egy számítástechnikai cég munkatársa. Még egy személy, a kereskedelmi vállalkozó Albert Pál is feladatot vállalt a klub irányításában. Az ő jelentkezését szombaton fogadta el a vezetőség. 

progym2
   Üres szék még van – hangsúlyozta Kopacz Zoltán klubelnök, jelezve, hogy a jégkorongért tenni akaró lelkes személyeket mindig szívesen fogadnak, sőt hívnak a vezetőségbe. Munka van bőven, biztosítani kell a klub anyagi hátterét, amihez Nagy Zoltán alpolgármester és Barti Tihamér megyei tanács alelnök is segítséget ígért.
   Jó hír, sok külföldi játékos jelentkezett, hogy Gyergyóban játszana, kanadaiakról, finn jégkorongozóról is szó van, de a közönségkedvenc Robert Mikeska is jelezte, visszajönne. Kopacz Zoltán kijelentette, jó csapatot szeretne összeállítani, amihez kellenek ugyan a légiósok, de nem mindenképpen öt. A Vaclav Novak és Vitalij Kiricsenkó mellé a három fennmaradó légióskeretet csak akkor töltik fel, ha ezekre célirányos támogatók jelentkeznek.

(Forrás: Progym SK facebook)

Kérem ossza meg ismerőseivel: