Lezárult a szolgáltató és az önkormányzat között zajló egyik bírósági kereset

A fogyasztók egyelőre nem tapasztalhatnak változást a szolgáltatásban

Október 13-án döntés született a távhőszolgáltatást érintő egyik jogi procedúrában, amely elutasítja a gyergyószentmiklósi önkormányzat fellebbezését, helyben hagyva az április 7-i alapfokú ítéletet. Alapfokon az önkormányzat által benyújtott, áremelést érintő tanácshatározat érvényességére vonatkozó kérést (elegendő volt-e a szavazatok száma, hogy érvényes legyen a határozat) elutasították. A tavasszal kimondott alapfokú döntés nem arra vonatkozóan foglalt állást, hogy elegendő volt-e a 8 szavazat (vagy ennél több kellett volna) ahhoz, hogy érvényes legyen a határozat, hanem perrendtartásbéli kifogást emelt a keresettel szemben – gyakorlatilag megállapította, hogy nem számít bírósági hatáskörnek az ilyen típusú érvényesség megállapítása.

A csütörtöki, fellebbviteli döntéssel lezárul a kereset, ezzel  egy időben pedig megszűnik annak az elnöki rendeletnek a hatálya is, amely bírósági úton kötelezte a szolgáltatót még folyó év elején arra, hogy a szolgáltatás folytonosságát biztosítsa.

Időközben azonban, ez év augusztusában az E-Star egy keresetet nyújtott be, amelyben annak megállapítását kéri, hogy összeállt-e minden törvényes feltétel arra, hogy egyoldalúan a szerződés felbontását kérje. A keresetet ezen a héten közölték ki hivatalosan a városháza felé, az első tárgyalás időpontja még nincs kitűzve.

Jogos a fogyasztók kérdése, hogy mi várható most

A jelen helyzetben, várhatóan amíg ez utóbbi kereset megoldódik, a távhőszolgáltatásban változást a fogyasztók nem érezhetnek – az eddigi díjszabás szerint az E-Star továbbra is szolgáltatja  a városban a meleg vizet és a fűtést az adatbázis szerinti 3629 háztartásnak (ebben az intézmények is benne foglaltatnak).

Kérem ossza meg ismerőseivel: