Lezárva marad Gyergyószentmiklós–Gyilkostó, illetve Parajd–Gyergyószentmiklós között az országút

A kedvezőtlen időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a 12C számú országúton Gyergyószentmiklós és Gyilkostó település, illetve a 13B országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között – derül ki az Országos Rendőr-felügyelőség közlekedési osztályának hétfő reggel 6 óra 45 perckor kiadott összesítéséből.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője vasárnap elmondta: a kérdéses útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj.

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását.

Egyelőre a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság hétfő estig érvényes, erős szélre vonatkozó narancs jelzésű figyelmeztetést adott ki.


A kedvezőtlen időjárás miatt országszerte több országuton nem lehet közlekedni

A kedvezőtlen időjárás miatt lezárták hétfő reggel a DN 67C (Transzalpina) országutat Rânca és Obârşia Lotrului között, és a DN7C (Transzfogaras) országutat Piscu Negru – Bâlea-vízesés között (ezt eredetileg november 1-jén tervezték lezárni) – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye. 

Lezárták ugyanakkor a DN12C utat Gyergyószentmiklós–Gyilkostó–Almásmező (Bicaz-Chei), valamint a DN13B utat Parajd és Gyergyóalfalu között. 

A Borgói-hágón (Pasul Tihuţa), Beszterce-Naszód és Suceava megye között megtisztították az utat és megszüntették a 7,5 tonnás korlátozást. 

Máramaros megyében téli körülmények között lehet közlekedni a DJ 186 úton Kapnikbánya (Cavnic) és Budfalva (Budeşti). A rendőrök ellenőrzik a gépkocsikat és csak azokat engedik tovább, amelyek megfelelő módon fel vannak szerelve. 

A rendőrség azt ajánlja azoknak, akik ezután indulnak útnak, hogy tájékozódjanak az időjárási körülményekről és az utak állapotáról.


Leállt a vasúti forgalom Brassó és Predeal között

Hétfő reggel 7 óra 30 perctől leállt a vasúti forgalom Brassó és Predeal között miután az erős szél az elektromos vezetékre döntött egy fát – mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Ioan Pintean, a brassói regionális vasúti igazgatóság vezetője. 

Az idézett forrás szerint emiatt több régió és interrégió szerelvény elakadt a Bukarest-Brassó főútvonalon, ezek közül egy Brassóban egy Felsőtömös és Alsótömös (Timişul de Sus, Timişul de Jos) között, egy Predeálon, egy pedig Derestyén (Dârste) várja, hogy felszabadítsák a vonalat. 

Az igazgató elmondta: a fatörzs csak az egyik vágányra esett, de amíg ezt eltávolítják a sínekről, mindkét irányban lezárták a közlekedést.


Forrás: www.agerpres.ro
Címfotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Kérem ossza meg ismerőseivel: