Liviu Dragnea: Szigorú vizsgálatnak kell alávetni a közhasznúnak nyilvánított civil szervezeteket

Ellenőrzésre számíthatnak Romániában a közhasznú civil szervezetek

    A Romániában közhasznúnak nyilvánított civil szervezetek ellenőrzését helyezte kilátásba Liviu Dragnea, a bukaresti kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke – jelentette szerdán az Agerpres hírügynökség.
    Dragnea egy tévéinterjúban fejtette ki: a kormánynak alaposan meg kell vizsgálnia, hogy a közhasznúnak nyilvánított nem kormányzati szervezetek közül hány minősül valóban közhasznúnak, és mire költik forrásaikat, hiszen ezek a szervezetek közpénzeket is felhasználnak. Szerinte rengeteg “tisztességes, becsületes” civil szervezet alakult Romániában, de elképzelhetőnek nevezte, hogy olyanok is vannak köztük, amelyek a törvényesség határán, a közhasznúság elveit megsértve működnek.
    Dragnea a műsorban konkrétan Soros György és az általa finanszírozott szervezetek ellen emelt kifogást.
    “Ez az ember, aki talán már a 90-es évektől kezdődően különböző szervezeteket hozott létre Romániában, csak a rosszat finanszírozta: az általa pénzelt akciók sosem váltak hasznára Romániának” – jelentette ki a vezető kormánypárt elnöke.
    A decemberi parlamenti választásokon győztes PSD elnöke a kampányban is többször támadta a magyar származású amerikai üzletember hálózatának romániai tevékenységét, politikai ellenfelét, az akkori szakértői kormányt vezető Dacian Ciolos miniszterelnököt pedig azzal vádolta, hogy a román érdekek szolgálata helyett Brüsszel és a Soros-birodalom utasításait hajtja végre.

MTI
Fotó: huff.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: