Lótartás, takarmánykészítés – Újabb tanfolyamok

A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

Az áprilisi nagyszabású képzéssorozatunk kiegészítéseként, újabb tanfolyamokat tartunk május végén, június elején.

A tavaszi képzéssorozatunk nagy sikerrel bírt, a rengeteg pozitív visszajelzés ad erőt, biztatást, hogy tovább folytassuk az elkezdett munkát, újabb kaput nyissunk meg a gazdák számára, ami a külföldi, jól bevált svájci módszereket illeti.

Május végén lovak nyerítésétől lesz hangos az udvarunk, pontosabban május 26-án és 27-én lótartás, lovak takarmányozása, valamint lovak patkolása lesz az előadások és gyakorlati képzések fő tematikája. Az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMÁVAL, valamint a PRO EDUCATIONE Alapítvánnyal karöltve, velük partnerségben sikerül újabb, reményeink szerint nagy sikereknek örvendő képzéssorozatot elindítanunk.

patkolas

Vidékünkön nagyon elterjedt a „lovászkodás”. Vajon helyesen vannak patkolva, a megfelelő takarmányt kapják, állatorvosi szempontból egészségesek? Nos, ezekre a kérdésekre kaphat minden kedves érdeklődő választ, két elismert szakembertől, nevezetesen Blénesi Árpád patkoló mestertől és Nagy Tibor állatorvostól, aki ellátogat a fent említett dátumokon a Vidékfejlesztés udvarára. A képzés ingyenes, minden érdeklődőt, lótartó gazdát, profi és amatőr lovászt szívesen látunk. A képzéssorozatot egy munkavacsora zárja.

Április végén két elismert svájci mestertől megtanulhatták a székely gazdák a fejőgépek helyes, megfelelő tisztítását, a sajtkészítés fortélyait, az istálló és szarvasmarha higiéniai előírásait, nem utolsó sorban a körömpucolás fortélyát. Most, újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Tudjuk, hogy pontosan mikor kell kaszálni, úgymond “szénát csinálni”? Öregapáink bölcs mondata juthat eszünkbe, “akkor mikor nem ess”. Igazuk is van. Azonban ez nem ilyen egyszerű. Május végén, június elején van a takarmányokban a legnagyobb tápérték, rostokban ebben az időszakban a leggazdagabbak, a megfelelő szárítással számszerűsíthetően megnövekszik a szarvasmarhák által leadott tejmennyiség, a húsmarhák esetében is minőségi javulás tudható be. Ezekre az apró fortélyokra, a takarmány szárításának módjára, a gazdaságos termény betakarítására kaphatunk betekintést, május 31-től.

takarmany

A két svájci partnerünk személye, sokéves tapasztalata garancia arra, hogy érdemes lesz kilátogatni a képzésekre, megfelelő módon élezni, olajozni az eszközöket, annak érdekében, hogy állataink a legjobb minőségű takarmányban részesüljenek.

Érdeklődni, jelentkezni a 0730-015 195 telefonszámon illetve felnottkepzes@caritas-ab.ro e-mail címen lehet.

Kérem ossza meg ismerőseivel: