Lovas tábor és közösségépítés Gyergyószentmiklóson

A tábor megnyitójának időpontja június 18., hétfő

A vakáció kezdetével egy időben lovas tábort szervez Gyergyószentmiklóson a Mézes Patkó Egyesület, 6–16 éves gyerekek számára. A tábort első alkalommal Hargita Megye Tanácsa is támogatja ifjúsági pályázati kiírásán keresztül 2300 RON értékben.

lovastaborHegyvidék, szabadon legelésző lovak, friss levegő, jurtában alvás, ló fürösztés a határtalan szabadság érzése – nos, ez csak néhány azon élmények közül, amelyeknek részese lehet az a gyerek, aki részt vesz nomád lovas táborban. Az itt eltöltött 5 nap alatt a kis lovasok megtapasztalhatják, milyen az Isten adta természet részévé válni, a lónak társa, barátja lenni, mert minden percünket a lovak körül töltjük el. A tevékenységeken a gyerekek aktív részesei lesznek az etetésnek, ápolásnak, tűzifahordásnak és mindennel, ami tábori életünkkel és lovaink körüli teendőkkel kapcsolatos. A lovas tábor elsősorban a lovakkal való kapcsolódásra, csatlakozásra nevel, a tábor résztvevői sok érdekességet tanulhatnak meg a lovak viselkedéséről, szokásaikról. A lovas oktatás programja egyénre szabott, minden gyerek egyéni szintjéhez igazodik.

A tábor alatt ilyen izgalmas tevékenységeink lesznek, mint a szőrén lovaglás, megpróbálkozunk kisebb akadályok ugratásával, kipróbáljuk, milyen a lovaglás szabadon, amikor már nem vagyunk a futószárhoz kötve, szakszerű lópucolási, nyergelési, kantározási feladatokkal ismerkedünk, megtanuljuk irányítani a lovat a földről és a hátáról, megtanuljuk, hogy kell vezetni a lovat, hogy ne lépjünk egymás lábára, íjazási alapismereteket sajátítunk el, kézműves foglalkozásokon ismerkedünk őseink mesterségeivel.

A Mézes Patkó Egyesület egyik fő célja nemzeti lovas kultúránk elsajátítása, ápolása, kutatása. Életre hívását a tudatosítás, a felelősségvállalás inspirálta, és elsősorban maga a tudás és a fejlődés áll a fókuszban. Olyan igényes lovasokká szeretnénk válni, hogy képesek legyünk a lovainkban rejlő adottságokat felszínre hozni és kiteljesíteni. A baráti társaságunkat tömörítő egyesületünk célja, hogy a magyar lovas kultúra világában minél inkább elmélyedjünk, majd pedig az itthoni lovasokhoz egyszerűen, érthető módon eljuttassuk ezt, ezáltal is újítva a magyar lovas kultúrát régiónkban is. Gyerekek számára évente szervezett lovas táboraink is arra a küldetésünkre épülnek, mely szerint feladatunk a nemzeti lovas kultúránk megújítása és terjesztése. Hisszük, hogy a kultúrát csak közösségben lehet művelni, és kötelességünknek érezzük ennek részesévé válni.

A tábor megnyitójának időpontja június 18, hétfő 11 óra, helyszín a Hétvirág panzió.

Kérem ossza meg ismerőseivel: