Ma éjjel élőben a 88. Oscar-gála

A közmédia élőben sugározza a filmes rendezvényt

Élőben sugározza a közmédia az Oscar-díjak átadását: magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Duna televízióban és a Médiaklikken kísérhetik figyelemmel a világ legnevesebb filmes rendezvényét az érdeklődők – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
A 88. Oscar-gála különösen nagy jelentőségű, hiszen 27 év után ismét szerepel magyar film: Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölték.
A közlés szerint vasárnap 23:05-kor (romániai idő szerint) az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok című filmmel veszi kezdetét az Oscar-éjszakája a Duna televízióban. A film után 01:20-tól felvezető műsorral indítják a díjátadóhoz kapcsolódó műsorfolyamot, 02:00-kor élőben kapcsolják a vörös szőnyeges bevonulást, 03:30-kor pedig kezdetét veszi a gála.
Az est háziasszonya a Balatoni nyárból ismert Kraszkó Zita lesz, hozzá csatlakozik szakértőként Dudás Viktor, az MTVA főtanácsadója és Szöllőskei Gábor filmkritikus.
A Duna közszolgálati csatornán magyar szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők az Oscar-gála történéseit.
A díjátadót az érdeklődők online is követhetik az érdeklődők http://www.mediaklikk.hu/oscar oldalon, ahova már a gála előtt is érdemes lesz ellátogatni, hiszen minden nap újabb érdekes kulisszatitkokra derül fény.
Hétfőn az m2-es csatornán 21 órától 90 percben sugároznak összefoglalót az éjszaka eseményeiről, ismétlés kedden a Duna televízióban lesz 21:40-től.
Az MTVA decemberben jelentette be, hogy a következő három évben a közmédia sugározza az Oscar-gálát, így a magyar közönség sok év után először nézheti országos elérésű magyar csatornán élőben a díjátadó gála eseményeit.

MTI


Szemekbe zárt titkok (El secreto de sus ojos)

argentin-spanyol filmdráma (2009), 127 perc

Benjamín Esposito (Ricardo Darín) egész életében a törvényt szolgálta. Miután nyugdíjba vonul, elhatározza, hogy regényt ír, amely egy megtörtént bűnügyen alapszik, amelynek a munkája révén ő is tanúja volt. Ezzel talán lezárhatja az ügyet, amely azóta is kísérti. A történet egy kegyetlen gyilkosság krónikája, melyet 1973-ba Buenos Airesben követtek el, és amelynek tettesét nem sikerült elfogni.

Lényegesen többről szól ez a film egy megdöbbentően brutális gyilkosságnál, okának, illetve elkövetőjének kiderítéséről, sőt még a bűnhődés metafizikájának sajátos kifejtésénél is. Egybefonódik a krimivel Argentína utóbbi harminc évének zűrös történelme, belpolitikai viszályai, társadalmának sajátos viszonyai, valamint a főhős, Benjamin Esposito főnökével, a gyönyörű és okos Irene-vel (Soledad Villamil) folytatott bonyolult kapcsolata, mely leginkább talán a soha be nem teljesülő, elérhetetlen szerelemként lehetne legjobban jellemezni.

Az összetett filmet két hatalmas ívben fogja össze a romantikus szerelmi szál, valamint a bűnhődés és a bosszú sajátosan megoldott erkölcsi dilemmája.

Oscar-díj (2010) – Legjobb idegennyelvű film;

Február 28., vasárnap, 23:05 óra – dunatv_logo – Duna Televízió

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: