Ma kezdődik a gyerekek elemi osztályokba való beíratásának első szakasza

A tanügyminisztérium ütemterve szerint

február 27-én kezdődik és március 16-áig tart a gyerekek elemi iskolába történő beíratásának első szakasza. Ebben az időszakban kell kitölteni és benyújtani a kérvényeket.

A szaktárca arra figyelmeztet, hogy az előkészítő osztályokba azok a gyerekek írathatók be, akik 2017. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. Azok a gyerekek, akik 2017. szeptember 1. és december 31. között töltik be a 6 évet, a szülők kérésére szintén beírathatók, amennyiben a gyermek pszichoszomatikus fejlettségi foka lehetővé teszi, hogy sikerrel elvégezze a nulladik osztályt.

A beíratás következő szakasza március 24-30 között zajlik. A gyerekek pszichoszomatikus képességeinek felmérése a bukaresti, illetve a megyei oktatási tanácsadó és forrásközpontok koordinálásával (CJRAE) történik március 14-éig.

Minden lakás a hozzá földrajzilag közel eső kerületi oktatási intézményhez tartozik. A körzetek meg- és átszervezése a tanfelügyelőségek feladata. Ezek honlapján lehet tájékozódni a körzetekről, az egyes iskolákban induló előkészítő osztályok számáról, a beíratás ütemtervéről, valamint azon iskolák címéről, ahol a gyerekek pszichoszomatikai felmérése zajlik.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: