Magyar és Örmény Fiatal Családok Találkozója

November 26–27-én, szombat és vasárnap a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület szervezésében kerül sor a Magyar és Örmény Fiatal Családok Találkozójára.

Napjaink egyik legnagyobb nehézsége a családi kapcsolatok gyengülése. A csonka családok, az egyszülős családok a külföldön dolgozó szülők, a gondok alatt megtört és gyerekeiket elhanyagoló felnőttek mellett szép számmal vannak, akik nem válnak el ugyan és megtartják a látszatot, de sokkal inkább egymás mellett élnek, mint együtt.

Felkértük Böjte Csaba testvért, Kádár Krisztina életmód szakértőt és Macalik Ernő biológust, hogy ezzel kapcsolatos gondolataikat ossza meg a székely és örménymagyar fiatal családokkal és érdeklődőkkel. Mit tehetünk, hogy az esküvői fotón látható mosoly évtizedek múlva is megmaradjon? Miként tehetjük könnyebbé egymás életét? Hogyan lehetünk egymás támaszai oly módon, hogy az a gyerekeknek is biztonságot nyújtson és példakép lehessen? Hogyan éljünk, táplálkozzunk helyesen?

A találkozóra várjuk a Gyergyói medencében élő székely és örmény fiatal családokat, mert úgy gondoljuk, ha a mi problémáinkra való gyógyírt megosztjuk a kis régióban élőkkel, akkor az mindenki javát szolgálhatja és így az egész régió életminősége javulhat.

Az otthonokban élő gyermekeknek TARTÓS élelmiszereket gyűjtünk, ezért megkérünk mindenkit, hogy lehetőségéhez mérten hozzon legalább 15 lej értékben élelmiszercsomagot, amit közösen átadunk az előadás végén Böjte Csaba ferencrendi szerzetesnek.

A helyszínen egy kis urnát is felállítunk, aki úgy gondolja a csomag nem megfelelő, pénzbeli adományokat is továbbítjuk.


Program

Szombat, november 26.

11.00: Böjte Csaba testvér – Korona terem
13:00: Zsiros kenyér szendvics – Korona termem
16.00: Macalik Ernő – Egészséges élet egészséges táplálkozás, sajátkezű veteményeskert.
17.00: Kádár Krisztina, Sándor Rokaly László – Testszerviz Specialista
21.00: Tánc és beszélgetés.

Vasárnap, november 27.

10.00: Szentmise az Örmény Templomban
10.30: Bemutatkozik a Fokoláré mozgalom – Örmény Templom
12.00: Kiértékelő és emléklapok kiosztása


Jelentkezés Kulcsár László 0740-867199 vagy a gyergyoiormenyek@gmail.com november 20 ig.
Kérem a csoportvezetőket, hogy a résztvevőket lista formában küldje emailba.


Támogatók:
Hargita Megye Tanácsa
Gyergyószentmiklósi Örmény Plébánia
Gyergyószentmiklósi Katolikus Plébánia

Kérem ossza meg ismerőseivel: