Magyarok Kenyere

Sok millió búzaszem – Egy nemzet

Ezzel a felhívással tette közzé 2015-ben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívását országhatáron innen és túl,  a Magyarok Kenyere elnevezésű programba való részvételre.

Külön öröm és ugyanakkor hatalmas megtiszteltetés, hogy idén a Caritas Vidékfejlesztési részlege  is meghívást kapott, hogy részese legyen ennek a kezdeményezésnek itt, Székelyföld szívében, ha szimbolikus jelleggel is, de egyesüljön a nemzet.

Felhívást teszünk, tettünk közzé a gazdák, társasok, gazdaszövetkezetek fele, hogy lehetőség szerint nyújtsanak segítő kezet, támogassák törekvéseinket, hogy minél több búza gyűljön össze.

A búzából őrölt lisztet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett, városunkban található Szent Anna Otthon lakóinak ajánljuk majd fel.

A kenyér ünnepét augusztus 19-én pénteken tartanánk, ahol átadásra kerülne az otthon lakói számára a nemzet kenyere, illetve az adományként összegyűjtött búza is.

A búzagyűjtő napot augusztus közepére tervezzük. A gazdák és minden olyan szíves felajánlást augusztus 16-án kedden várunk, amely lehetővé teszi, hogy ez az egyedülálló kezdeményezés méltó legyen városunk hírnevéhez. Helyszín a Caritas Vidékfejlesztés udvara, Varga Katalin utca 3 szám. Hozzátennénk, hogy nincs alsó, vagy feslő korlát, ami az adomány mennyiségét illeti. Felajánlásaikat előzetesen megtehetik a 0730-015195 telefonszámon.

Külön köszönet Gyergyószentmiklós önkormányzatának, hogy partnerünkként tekinthetjük ebben a történelmi jelentőségű programban.

Továbbá minden olyan igazhitű magyar, székely gazdának is megköszönjük a felajánlását, aki hozzájárul adományával, ahhoz, hogy egy országhatárokat átívelő magyar összefogás valósulhasson meg.

Kérem ossza meg ismerőseivel: