Marad az eltiltás a Mezei-ügyben

Újabb napok

A Marosvásárhelyi Táblabíróságon hozott döntés többféle értelmezhetőségének köszönhetően többen úgy gondoltuk, a hivatal jogászai is, hogy a szeptember 24-ei határozat ugyan visszaállítja az előzetes kényszerintézkedéseket, melyeket a Mezei ügyében előzetesen elrendeltek, de a tiltás időszaka a régi marad, és az szeptember 28-ával lejár. A törvényszék honlapján ugyanis nem jelent meg a szokásos pontosítás az eltiltás dátumát illetően. Innen származott a félreértés.

A perrendtartás szerint, miután lejártak a bűnvádi per előzetes tárgyalásai, az érdemi tárgyalások alatt minden meghallgatáson újra elemzik a kényszerintézkedés jogosságát és fenntartásának szükségességét. Ez azt jelenti, hogy Mezei Jánosnak továbbra sem szabad polgármesteri tevékenységet folytatnia és továbbra is tilos találkoznia vagy bármilyen módon kapcsolatba lépnie az ügyben érintett Virág Zsolt felperessel és Virág József, Karsai Károly József, Wohlfart Rudolf, Keresztes Zsombor, Pál-Antal Ildikó, Tinka Kálmán János, Seer Mihai, Bajkó László, Szőcs Tivadar, Bányász Lehel, Csavar Gábor, Ţepeluş Marius, Csergő Tünde, Rippel Ana-Eliza, Munteanu Adrian, Csergő Tibor-András, Péter Gizella, Albert Enikő, Gergely Ármin, Árus Zsolt-István, Nagy Zoltán, Sikó Gyula-Levente, Farkas Zoltán Béla, Portik Csaba, Lăcătuşu Livia, Nagy István, Nagy Francisc, Kamaromi Attila-Sándor tanúkkal egészen a következő tárgyalásig.

A törvényszék honlapja szerint a per első érdemi tárgyalásának időpontja november 2-án lesz. Tehát, ha valami nem változik, akkor addig érvényben maradnak a Mezei Jánost érintő tiltások.

Mint ismeretes, Mezei János ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) emelt vádat hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás miatt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: