Március 1-jétől fogadja az APIA az egységes agrártámogatási kérelmeket

A kérvényezési határidő május 15.

Március 1-jétől, csütörtöktől fogadják a 2018-as esztendőre vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmeket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél – emlékeztet közleményében az intézmény. A kérvényezési határidő május 15-e.

Mind a területalapú, mind az állattenyésztési támogatás kérvényezéséhez szükséges nyilatkozatokat kizárólag elektronikus formában, az IPA-Online alkalmazás segítségével lehet kitölteni. A kérés véglegesítése és lezárása az illetékes APIA-alkalmazott jelenlétében történik, a bevezetett adatok ellenőrzése és a rendszer által jelzett esetleges hibák javítása után.

Azok a gazdák, akik 50 hektárnál nagyobb területre igényelnek támogatást, az APIA megyei kirendeltségeinél kérvényezhetik azt, az ennél kisebb vagy 50 hektáros területek esetében pedig a helyi APIA-központokhoz kell fordulni.

Területalapú támogatást az egy hektárnál nagyobb földterülettel rendelkező és legkevesebb 30 áras parcellákon gazdálkodók igényelhetnek. A területre vonatkozó minden dokumentumnak érvényesnek kell lennie a kérés benyújtásának pillanatában.

Azok a gazdák, akik életjáradékot kapnak bérbe adott vagy eladott területeik után, nem jogosultak területalapú támogatásra.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: