Március 1-jétől lehet benyújtani az egységes agrártámogatási kérelmeket

A benyújtási határidő május 15.

Március 1-jétől fogadják a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) fiókjainál az egységes agrártámogatási kérelmeket. A benyújtási határidő május 15-e.

Azok a gazdák, akik 50 hektárnál nagyobb területre igényelnek támogatást, az APIA megyei kirendeltségeinél kérvényezhetik azt, az 50 hektáros vagy ennél kisebb területek esetében pedig a helyi APIA-központokhoz kell fordulni – közölte hétfőn az intézmény. A gazdáknak egyetlen kérvényt kell benyújtaniuk, akkor is, ha több településen vagy megyében birtokolnak területeket.

Románia az Európai Unió tagjaként többféle mezőgazdasági támogatásban részesül, amelyeket a gazdák pályázhatnak meg. Ezek közé tartozik a területalapú támogatás, a differenciált visszaosztott támogatás, az éghajlatra és a környezetre kedvező hatást gyakorló műveletek támogatása, a fiatal gazdák támogatása, a kisgazdáknak járó támogatás – írja a közlemény, hozzátéve, hogy a 2019-es évre 1,94 milliárd eurót különítettek el Románia számára az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból.

A támogatási kérelmek fogadására szánt idő minél hatékonyabb kihasználása érdekében az APIA felkéri a gazdákat, hogy a közzétett időpontban jelentkezzenek az APIA-fiókoknál.

Petre Daea mezőgazdasági miniszter nemrég úgy nyilatkozott, hogy idén is tartják magukat a tavaly bevezetett “szabályhoz”, és nem fogják meghosszabbítani a benyújtási határidőt.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: