Március 19-én, hétfőn kezdődik a próbaérettségi

Az eredményeket március 30-án teszi közzé a tanügyminisztérium

Március 19-én kezdődnek a próbaérettségi írásbeli vizsgái. A tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok egyszerre vizsgáznak román nyelv és irodalomból.

Kedden, március 20-án a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel.

Március 21-én a diákok a szakosodásnak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak.

Március 22-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból kell próbavizsgázniuk kizárólag a 12. osztályos diákoknak.

A próbaérettségi eredményeit március 30-án teszi közzé a tanügyminisztérium.

A vizsgák 9 órakor kezdődnek, amikor minden tanteremben kiosztják a feladatlapokat. A diákok 8 óra 30 percig léphetnek be a termekbe, és három óra áll rendelkezésükre a téma kidolgozására – tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a tanügyminisztérium.

A vizsgák tételsorait a tanügyminisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ (CNEE) dolgozza ki a subiecte.edu.ro oldalon közzétett tételek alapján. A dolgozatok javítása egységes javítókulcs alapján történik. A dolgozatokra kapott jegyek ellen nem lehet fellebbezni, és nem kerülnek be a naplóba sem.

A tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, és javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a vizsgák során.

Forrás: www.agerpres.ro


A tételmintákat itt lehet megnézni.

Kérem ossza meg ismerőseivel: