Március 26-án kezdődik a nyári időszámítás

Az átállás nem változtat a vonatok közlekedésén

A nyári időszámításra való átállás nem változtat a vonatok közlekedésén – tájékoztatott az állami vasúttársaság személyszállítási részlege (CFR Călători) a Facebookon.

2023. március 26-án, vasárnap hajnalban Románia átáll a nyári időszámításra, az órákat 3-kor egy órával előreállítják, tehát a 3:00 órából 4:00 óra lesz.

“A nyári időszámításra való átállás nem változtatja meg az érvényben lévő menetrendet; a vonatok a menetrendben előírt órarend szerint közlekednek. A CFR Călători által üzemeltetett vonatok a jelenlegi (téli) időszámítás szerint közlekednek március 25-ről 26-ra virradó éjjel 3:00 óráig, amikor az óra átvált 4:00 órára. A vonatok 4:00 óra után az aktuális menetrend szerinti időpontokban indulnak, a hivatalos nyári időszámítás szerint. A CFR Călători által üzemeltetett vonatok, amelyek 3:00 óra után közlekednek, ami 4:00 órára változik, folytatják útjukat a célállomásra, és amennyiben e vonatok indulási ideje átfedésben van a 4:00 és 5:00 óra közötti idősávban a normál indulási idővel, a vonatok a besorolásuk sorrendjében indulnak” – olvasható a tájékoztatásban.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: