Március 28-a és április 8-a között felmelegedés várható

Továbbra is csapadékos idő lesz az ország nagy részén

Felmelegedik az idő, de továbbra is csapadékos marad az ország nagy részén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban még hideg lesz, mínusz 4 Celsius-fokos éjszakai és legtöbb 8 fokos nappali hőmérsékletekkel. Néhány napon belül azonban fokozatos felmelegedés kezdődik, március utolsó napján már 18 Celsius-fokot is mutathat napközben a hőmérő, és éjszaka sem lesz 3-4 foknál hidegebb.

Április elseje és 8-a között a nappali hőmérsékleti értékek 14 és 18 fok között váltakoznak majd, a legmelegebb ebben az időszakban valószínűleg április 4-e körül lesz. Március 27-e után csapadék várható.

A Bánságban a következő napokban 8-9 fok lesz nappal és 0-2 fok éjszkánként, majd március 28-ától április 5-éig felmelegszik az idő, nappal akár 21 fok is lehet, éjszaka pedig 8 foknál nem lesz hidegebb. Később ismét lehűlés következik be, 16 fokos nappali és 6 fokos éjszakai átlaghőmérséklettel. Csapadék főleg március utolsó és április első napjaiban valószínű.

A Partiumban szintén hűvös lesz a következő napokban, 8-10 fokos felső és mínusz 3, plusz 1 fokos alsó hőértékekkel. Ezt követően azonban felmelegszik az idő, március 31-ére 17-19 fokos maximális hőmérsékleti értékekre lehet számítani, éjszakánként 6-7 fok lesz az átlaghőmérséklet. Április 4-e körül várható a periódus legmelegebb napja, majd ismét lehűlés kezdődik, de a levegő hőmérséklete nem lesz alacsonyabb a sokévi átlagnál. Csapadékra a két hét alatt végig számítani kell, kiadósabb esőzés március 29-e és április elseje között, valamint április 4-én valószínű.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: