Március 3–6. között Budapestre költözött Székelyföld

Utazás 2016 – Turisztikai seregszemle

A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett 39. Utazás kiállításon 28 ország 350 kiállítója között mutatkozott be Székelyföld. Háromszéket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek alapítója Hargita Megye Tanácsa –, Székelyudvarhelyt és környékét a Szinfotour, Csíkszeredát és környékét a Csíkinfo iroda, Gyergyószéket a Gyergyói Turisztikai Egyesület, a Borvizek útját az Aquasic Egyesület kínálta a látogatóknak.

A magyarországiak számára mindig is kedvelt úti cél volt Székelyföld, ez az  érdeklődők számában is megmutatkozott. Ismert és keresett esemény az Ezer Székely Leány Napja, a csíksomlyói pünkösdi búcsú, de érdeklődtek falusi szálláshelyekről, szervezett programokról, gyermekbarát szállásról és szabadidős tevékenységről, mofettákról és gyógykezelésekről, valamint kulturális helyszínekről is. A több ezer szóróanyag, katalógus, amelyekkel a székelyföldi lehetőségeket kínálták a látogatóknak, szinte elégtelennek bizonyult.

Sokan érdeklődtek kiépített kempingek iránt, ami mifelénk sajnos egyelőre kiaknázatlan terület annak ellenére, hogy számos helyszín megfelelő lenne erre a szolgáltatásra. A szakkiállításon való részvétel azért is fontos, hogy az ilyen jellegű piaci igényeket felmérjék, és reagálni tudjanak rá.

utazas3_2016marc7

A standon többek között borvizeket kóstolhattak a látogatók, és megtudhatták, hogy Székelyföld a borvizek hazája, számos gyógykezelési lehetőséggel.

A tavaly első ízben szervezett Székely Fesztivált idén is várják a budapestiek, ez lesz a következő alkalom, ahol ismét bemutatják a székelyföldi értékeket.

Székelyföld évek óta rendszeresen jelen van a bukaresti és a budapesti turisztikai kiállításokon, a régiót bemutató stand mindig nagy népszerűségnek örvend. Hargita Megye Tanácsa támogatja a szakmai találkozókon való részvételt, a helyi turizmus fejlesztését, a regionális turizmus fenntarthatóságát, ennek érdekében dolgozták ki Hargita Megye Turizmusfejlesztési Stratégiáját is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: