Március 5–7. között tartják a képességfelmérő próbavizsgát

Március 19–22. között szervezik meg a próbaérettségit

Március 5-e és 7-e között szervezi meg az oktatási minisztérium a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgáját, március 19-e és 22-e között a próbaérettségi írásbeli vizsgáit. 

A tanügyminisztérium közleménye szerint mintegy 500.000 nyolcadikos, tizenegyedikes, illetve 12. osztályos diákot várnak a próbavizsgákra. 

A közlemény szerint a próbavizsgák célja, hogy megismerkedjenek a diákok az eljárásokkal, illetve felmérjék tudásszintjüket és korrigálják az esetleges hiányosságokat. 

A nyolcadikosok március 5-én román nyelv és irodalomból, március 6-án matematikából vizsgáznak, március 7-én pedig a tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. Az eredményeket március 16-án teszik közzé. 

A próbaérettségi írásbeli vizsgái március 19-én kezdődnek a román nyelv és irodalomból szerzett tudás felmérésével, március 20-án a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. 

Március 21-én a középiskolások a szakosodásnak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak. 

Március 22-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból kell próbavizsgázniuk kizárólag a 12. osztályos diákoknak. 

A próbaérettségi eredményeit március 30-án teszi közzé a tanügyminisztérium. 

A tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a vizsgák során.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: