Marosvásárhelyiek Világtalálkozója

Idén is megszervezik, immár harmadik alkalommal a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját. „Február óta dolgozik a szervezőcsapat, hogy az elmúlt két év találkozójánál bővebb választékkal kedveskedjenek az érdeklődőknek. Azt szeretnénk, hogy minden vásárhelyi, vagy innen elszármazott személy magáénak érezze a találkozót, és természetesen a program is ennek a célnak rendelődik alá” – fejtette ki Kirsch Attila programfelelős.

Az eseményen a helyi művészek által gazdagított gálaműsor mellett a résztvevőknek alkalmuk lesz ismerkedni a város véleményformálóival és egymással egyaránt. A rendezvény augusztus 29-én zajlik a Vásárhelyi Forgatag részeként.

15 fős csapat és plusz még 15 személyből álló önkéntescsoport dolgozik a mozgósításon, amely az interneten, a sajtóban és a testvérvárosi kapcsolatok révén történik. Idén is három modul alapján szervezik a programokat.

Az augusztus 29-én, szombaton megrendezett Marosvásárhelyiek III. Világtalálkozóján, reggel 10-től a Bolyai líceum udvarán berendezett Nosztalgia Kávéházba hívják a szervezők az érdeklődőket, az emlékezni vágyókat, ahol B. Fülöp Erzsébet színművésznő és kollégái segítségével a jelenbe hozzák az emlékeket. A művészek korabeli színházi jelenettel kedveskednek a jelenlévőknek, de színpadra lép Bernády György a maga jelenvalóságában. Az egykori városépítőt övező titkokról, róla szóló pletykákról is lerántja a leplet Bernády titkárnője. Emellett világhírű akrobataművész-koreográfus performansza színesíti a programot.

A korhű díszletbe öltöztetett udvaron kávéházi berendezés és az elmaradhatatlan fekete és aprósütemény várja a találkozni, beszélgetni vágyókat, és azokat is, akik egy délelőttre a huszadik század eleji Vásárhelybe szeretnének csöppenni, avagy a Ritz és az Apolló korába óhajtanak időutazást.

Díszítse fel asztalát a Nosztalgia Kávéházban!

“Amennyiben régi, történettel rendelkező, ön számára kedves emlékekkel átitatott kávéházi tárgya van – csészék, asztalterítők, képeslapok, fényképek stb. –, hozza el a Bolyai udvarra, és díszítse fel vele kávézóasztalát, illetve mesélje el annak történetét. A legtetszetősebben dekorált asztalt zsűri értékeli és díjazza”.

Ugyanaznap délután, megszokott módon a Kultúrpalota nagytermébe várják a gálaműsorra a vásárhelyieket, ahol Sebestyén Aba színművész által összeállított zenés-kulturális szórakoztató műsort követhetnek figyelemmel. Vasárnap hagyományosan ökumenikus programot szerveznek a világtalálkozó lezárásaként.

„Az első két világtalálkozó bebizonyította, hogy a városból elszármazott, de az itt élő személyeknek is igényük van az efféle rendezvényekre, ám idén célul tűztük ki, hogy a fiatalabb generációt is bevonjuk, illetve megszólítjuk” – jelentette ki a programfelelős.

Kérem ossza meg ismerőseivel: