Mártírok

Október 10-én, szerdán este 7 órától újra megtekinthető a Figuránál Keresztes Attila rendezésében Marius von Mayenburg drámája, a Mártírok című nagytermi stúdióelőadás.

Mayenburg drámája olyan kérdéseket fogalmaz meg, amelyekre választ találni nem egyszerű, nem kényelmes és nem is jóleső.

Mi történik, ha a Szentírás olyan közegbe kerül, amely pont azért nem tud mit kezdeni vele, mert elszakadt ettől a kultúrától? Megfoganhat erős és igaz hit ilyen helyzetben? Vagy csak a két szemlélet ellentétéből fakadó feszültség marad, melyet felülírnak azok az aktuális szabályok, melyek kizárják a több ezer éves narratíva ellenérveit?

martirok3

Benjamin azt hiszi, hogy az általa gyakorolt vallásosság az egyetlen helyes módja a létezésnek és az önreflexiónak, de nincs tudatában annak, hogy rosszul értelmezi a Szentírást.

Az éppen kamaszodó fiú hirtelen kialakult hitét a környezete képtelen megérteni, talán nem is akarja. Hiába gátolják, Benjamin a fegyelmi eljárások hatására sem akar megváltozni. Így jut el a történet egy olyan visszafordíthatatlan helyzetig, amelyben már az is tragédia, hogy bűnösök helyett csak megoldatlan problémákat (meglehet, mártírokat) találunk.

* AZ ELŐADÁST 18 ÉVEN FELÜLI NÉZŐINKNEK AJÁNLJUK*


Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.
Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Marius von Mayenburg:

MÁRTÍROK

martirok-plakat

fordította: Perczel Enikő

RENDEZŐ: KERESZTES ATTILA

Szereposztás:
WILLY BATZLER (igazgató): FARAGÓ ZÉNÓ
ERIKA ROTH (biológia, kémia, földrajz): MÁTHÉ ANNAMÁRIA
MARKUS DÖRFLINGER (testnevelés): MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ
DIETER MENRATH tiszteletes (hittan): KOLOZSI BORSOS GÁBOR
BENJAMIN SÜDEL (tanuló): GEDŐ ZSOLT
INGE SÜDEL (BENJAMIN anyja): BARTHA BORÓKA
GEORG HANSEN (tanuló): FODOR ALAIN LEONARD
LYDIA WEBER (tanuló): VAJDA GYÖNGYVÉR

Zeneszerző: BOROS CSABA
Díszlet- és jelmeztervező: SZŐKE ZSUZSI


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: