Márton Áron püspök életéről szóló vándorkiállítás Gyergyószárhegyen

Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában

A Márton Áron Emlékév rendezvénysorozat immár hetedik állomása Gyergyószárhegy, ahol a X. Szárhegyi Híres Káposztavásár és Fesztivál és a VII. Székelyföld Napok egyszerre ad alkalmat arra, hogy Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában című, Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlatot minél többen megismerhessék.

A Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezte nagy érdeklődésnek örvendő vándorkiállítás első helyszíne ez év elején a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium volt, majd a Megyeháza Galériában, a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban, a gyergyóremetei községházán, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban és a gyergyóditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban is megtekinthető volt. A Márton Áron életéről szóló dokumentációs tárlat korabeli fotók, dokumentumok, újságcikkek és történeti leírások segítségével állít emléket a püspöknek, időrendben követi az ő munkásságát. Az összeállítás a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum vezetőjének, Lázár Csillának a munkája, aki Gyergyószárhegyen a kiállítást megnyitja. Fellép a gyergyószárhegyi egyházi kórus Bartalis Vince vezetésével, a kiállítást megáldja György Balázs gyergyóditrói plébános.

A kiállítás október 14-én, pénteken 19 órakor nyílik meg a gyergyószárhegyi művelődési ház Cika termében.
Szervező: Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partner: Gyergyószárhegy Község Polgármesteri Hivatala.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

marton-aron-plakat-szarhegy-cmyk

Kérem ossza meg ismerőseivel: