Másodfokú hőségriasztást adtak ki 12 megyére

Az ország többi részén elsőfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Bánságra, Körösvidék területének jelentős részére, valamint Olténia és Munténia déli részére.

Az érintett területeken a nap folyamán fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet, a nappali hőmérséklet csúcsértéke eléri a 38 Celsius-fokot, éjszaka 19-26 fokig hűl le a levegő. A narancssárga riasztás Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Temes, Arad és Bihar megyét érinti.

Az ország többi részére elsőfokú hőségriasztás érvényes szombaton. Erdélyben, Máramarosban, Moldvában, Dobrudzsában, valamint a Körösvidék, Munténia és Olténia északi részén 34-37 fok közötti maximumok és 17-22 fok közötti minimumok várhatók.

Vasárnap Nyugat-Erdélyben, Máramarosban, Körösvidéken, a Bánságban, Olténia és Munténia déli, valamint Moldva északkeleti részén narancssárga kánikulariasztás lesz érvényben, 37-39 fok közötti nappali csúcsértékekkel – közölte az ANM.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: