Másodfokú riasztást adtak ki 19 megyére a várható nagy mennyiségű eső miatt

Huszonhárom megyére pedig sárga riasztás érvényes

Az ország 19 megyéjére érvényes narancssárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható esőzések miatt.

Az előrejelzések szerint a Bánságban és a Körösök vidékén, valamint a hegyekben nagy mennyiségű esőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 40-50, helyenként a 70 litert négyzetméterenként.

A péntek 11 óráig érvényes másodfokú riasztás Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Kovászna, Hargita, Buzău, Vrancea és Bákó megyére vonatkozik.

Huszonhárom megyére sárga riasztást adtak ki az esőzések és viharok miatt, ez szintén péntek 11 óráig van érvényben. Erdélyben, Máramarosban, Olténia, Muntenia és Moldva dombvidékein, valamint a Keleti-Kárpátok északi részén záporok, zivatarok várhatók, amelyeket villámlás, megerősödő szél és helyenként jégeső kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Fehér, Kolozs, Gorj, Máramaros, Szeben, Argeş, Beszterce-Naszód, Hunyad, Maros, Szilágy, Vâlcea, Brassó, Kovászna, Hargita, Neamţ, Szatmár,Vrancea, Bákó, Buzău, Dâmboviţa, Mehedinţi, Prahova és Suceava megyére érvényes.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: