Második HungarOperett Gála Gyergyószentmiklóson

Ismert slágerekkel és új dalokkal, új jelmezekkel

Egyre inkább bebizonyosodik, a magyarság megtartó ereje nagymértékben függ a kulturális élet minőségétől is. Feltett szándékunk, hogy a média által közvetített legtöbbször vitatható értékű műsorok helyett igazi minőségi szórakozásra invitáljuk az erdélyi magyar közönséget. A cél, hogy az erdélyiek értékes színházi élménnyel gazdagodjanak, nem beszélve arról, hogy a nagyszerű művészek olyan véleménnyel térhetnek haza, amelyek megerősíthetik Erdélynek Magyarországgal való sokrétű kapcsolatát.

A HungarOperett 2010-ben alakult társulat, amely céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését. Évtizedes hagyományainkat őrizve – alkalmazkodva a mai emberek, a mai kor igényeihez – művelik e világhírű ízig-vérig magyar műfajt, kultúránkat, mindezt Magyarországon és határokon túl. Ennek érdekében fiatalos lendülettel készítették el látványos produkciójukat, amellyel szeretnének hozzájárulni a magyar operett fennmaradásához.
Kollár Péter Erik – az egykori Interoperett szólistája és a HungarOperett alapítója, olyan társulatot hozott létre, amelynek tagjai népszerű művészek és tehetséges fiatalok, akik profi módon művelik az operett játszást.

hungaroperettAz előadás tartama 2×50 perc. Minden dalbetét kosztümös előadásmódban zajlik, szinte mindegyik dalhoz más ás más ruhába öltöznek a művészek. Az előadáson fellépnek Szegő Adrienn, Kaján Katalin, Kollár Erik és Zayzon Csaba, és egy négytagú tánckar. A dalok nagy része Kálmán Imre (Csárdáskirálynő, A bajadér, Marica Grófnő, stb.) és Lehár Ferenc (A víg Özvegy, Cigányszerelem) Szirmai Albert operettekből vannak összeválogatva, de lesz Strauss, vagy Huszka darab is.

Az erdélyi színházkedvelő magyaroknak anélkül, hogy Budapestre utaznának, szállásra és drága színházi belépőkre költenének, most lehetőségük nyílik arra, hogy elérhető áron minőségi kulturális élményben legyen részük.
Ahhoz, hogy a jegyek árát elérhetővé tegyük, szükség volt azon cégeknek, intézményeknek az anyagi és erkölcsi támogatására, amelyek szívesen vállalnak társadalmi feladatot.
Kiemelendő, hogy a a közönség részéről a kulturális mecenatúra mindig is erkölcsi megbecsülést vívott ki a támogató cég vagy intézmény irányába.
Nagyon örvendünk, hogy az esemény fő partnere a Béres cég lett, amelynek a Béres Csepp terméke úgyszintén hungarikumnak számít, akárcsak az operett. Helyi főpartnerünk a Melinda Instal R.T.
A szürke hétköznapok mellett kell az élmény, óhatatlanul kellenek az ünnepek!
Kell, hogy apropó legyen a családunk, barátaink vagy akár üzletpartnereink körében eltöltött színházi élmény kedvéért ünneplőbe öltözni kívül és belül.

Lukács László
elnök
Erdélyi Régió Egyesület

 

Jegyek ára: 25 lej.
A jegyek megvásárólhatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10:00 és 16:00 óra között, illetve előadás előtt a helyszínen.
Helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kérem ossza meg ismerőseivel: