Másodszor is a Steaua volt jobb

Az elődöntő második mérkőzése is a Steaua-nak sikerült jobban. Bár a Progym közel állt ahhoz, hogy háromgólos hátrányból felálljon, a végén nem sikerült a bravúr, így összesítésben a katonacsapat 2-0-ra vezet.

Hétfőn, az elődöntő második mérkőzésén ismét a házigazda csapat került ki győztesen. Két harmadon át a Steaua uralta a mérkőzést, és bár a befejező játékrészben a Progym sokkal jobban játszott, ez már nem volt elég az egyenlítéshez. Az első harmad hatodik percében szerezte meg a vezetést a bukaresti együttes. A Progym több emberelőnyös szituációt hagyott kihasználatlanul, az egyenlítés nem sikerült. A második harmadban sem javult a helyzet, sőt úgy tűnt, a fővárosi csapat jóval motiváltabb, sorra alakították ki a helyzeteket Ruczuj kapuja előtt, és egy percen belül kétszer is betaláltak. A piros-fehérek időt kértek, de a folytatás sem sikerült jobban, továbbra is úgy tűnt az ellenfél uralja a mérkőzést. A harmadik harmadban azonban mintha egy másik Progym tért volna vissza a jégre: jobban mentek a passzok, gördülékenyebb lett a játék. Ennek meg is lett az eredménye: a harmadik percben Salló, majd a nyolcadik percben Mikeska szerzett gólt a piros-fehéreknek. Újból felcsillant a remény, hogy talán fel tud állni a csapat a háromgólos hátrányból, hiszen egyre-másra bombázták Catrinoi kapuját. A lendületet azonban a lengyel bíró törte meg: egymás után kétszer is könnyedén adott kétperces büntetést olyasmikért, amikért korábban nem büntette a csapatokat. Így mire kiegészült a csapat, már nem maradt idő az egyenlítésre. Farkas Csaba edző a kapust is lehívta, hogy egy mezőnyjátékossal több küzdjön a gólért, de ez nem jött össze. 3-2-es végeredménnyel zárult a mérkőzés, így összesítésben 2-0-ra vezet a bukaresti csapat.

Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym 3–2 (1-0, 2-0, 0-2).

Gólszerzők: Denisz Zabludovszkij, Florian Bocu, Anton Butocsnov, illetve Salló Alpár és Robert Mikeska.

Fotó: Keresztes Zoltán

hoki1_kisujsag_cover

Az elődöntő következő mérkőzésére Gyergyószentmiklóson, csütörtökön, fél héttől kerül sor. Jegyeket elővételben már lehet vásárolni, ára 15 lej felnőtteknek, 7 lej gyerekeknek és nyugdíjasoknak. (Kapható: a Progym irodában, a Kobezol bemutató üzletben, a Fény Tv székhelyén, a Gyergyó Tv székhelyén, a Virág negyedi BEEP üzletben).

(Forrás: http://hockeyprogym.ro)

Kérem ossza meg ismerőseivel: