Matematikatábor Gyergyóditróban

Mintegy 50 diák vett részt a foglalkozásokon

Hétvégén iskolánk megtelt kíváncsiskodó gyerekek zsivajával, akiket izgalommal telített el a rájuk váró esemény, mivel 2022. január 22 és 23-án zajlott a Siklódi Lőrinc Általános Iskolában az I. Legyen élmény a matematika!-tábor III.-VIII.-os tanulóknak. Mintegy 50 diák vett részt a foglalkozásokon két nagy korcsoportra osztva, csoportonként 25-25 fővel.

A tábor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából jöhetett létre, hiszen nyertes pályázatunk következtében meg tudtunk vásárolni olyan didaktikai eszközöket, melyek korszerűen és hatékonyan segítik az oktatást és a tanulók fejlődését. A megvásárolt eszközök elsősorban a matematika és természettudományok elsajátításában, megértésében lehetnek eredményesek. Ez a tábor bevezető volt a játékos matematika tanulás világába. Hisszük, hogy a megismertetett eszközökkel növelhetjük az oktató-nevelő tevékenység hatékonyságát, mely a mindenkori célunk elérését segíti. Feladatunknak tekintjük megteremteni a korszerű és versenyképes oktatást. Úgy gondoljuk, hogy bizonyos tárgyi didaktikai eszközök nagyban hozzájárulnak a hatékony oktatási folyamat megszervezéséhez.

Megállapítható, hogy hétvégén sikerült új információkat, tudást lopni a résztvevő tanulók fejébe, pozitív érzelmeket pedig a szívükbe, Zsombori Gabriella matematika tanárnő érdekes magyarázatai révén, valamint András Szilárd, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának docense magyarázata által. Figyelemfelkeltő volt az, ahogy ráirányította a tanulók figyelmét a logikus gondolkodásra. Lehetőség nyílt megtanulni a Terc, a Sherlock játékot, valamint kipróbálhatták a Tangram eszközt is, amely széleskörűen hasznosítható a matematika oktatásban. Iskolánk tanulói nevében köszönöm a tartalmas hétvégét, valamint a ránk fordított időt, energiát.

A tábor létrejötte a Simplex egyesületnek, a Hargita megyei Tanfelügyelőségnek és a Bethlen Gábor Zrt.-nek köszönhető, akiknek ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat.

 

Ditró, 2022. január 26.                                                                         Puskás Anna igazgató


Kérem ossza meg ismerőseivel: