Mátyás király lopni megy a Székelyföld Napokon

Bábelőadás Gyergyóremetén és Gyergyóditróban

matyas-kiraly-lopni-megy1A VII. Székelyföld Napok alkalmával Demeter Ferenc Hargita megyei vidéki gyereknek adja elő a Mátyás király lopni megy c. bábelőadást Vadas László rendezésben. A környező településeken élő gyermekek így emberközeli élmények alapján ismerhetik meg Mátyást, hallhatják a róla szóló történeteket.

Az előadásból a Corvinákról is sok minden kiderül, mivel a díszlet maga is egy hatalmas könyv, egy Corvina. „A Corvinákban benne van Mátyás király. A Corvinákat meg kell menteni, mivel ott van az igazság, s amíg megvannak a Corvinák addig az igazság is megvan. Hiába halt meg Mátyás király, amíg megvannak a könyvek, az emlékek, addig él.” – vallja az előadásról Vadas László rendező.

Az első előadás helyszíne a gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Ház, kedden, október 18-án 10.00 órakor, majd a gyergyóditrói Körösi Csoma Sándor Művelődési Házban 12.00 órakor lehet az igazságos királlyal ismerkedni. Ezt követően, október 19-én, szerdán az előadásra az újszékelyi Kultúrotthonban 10.00 órakor kerül sor, majd 12 órakor a székelyszenterzsébeti  kultúrotthonban. Demeter Ferenc bábelőadását még a székelyszentkirályiak tekinthetik meg ezúttal október 20-án, csütörtökön a helyi kultúrotthonban.

A bábszínházi turné szervezője Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: Bem József Általános Iskola, Pécsi Simon Általános Iskola, Fráter György Általános Iskola, Siklódi Lőrinc Általános Iskola, Szent István Általános Iskola.

Kérem ossza meg ismerőseivel: