Még 473 jogosultat várnak az uniós élelmiszerek átvételére

A csomagokat augusztus 19-ig osztják

Még 946 doboznyi uniós támogatásból érkező élelmet nem vettek át gyergyószentmiklósi jogosultak a régi kórház épületéből, ez ez 473 jogosultat jelent. A szociális osztály munkatársainak elmondása szerint javarészt kisnyugdíjasokat és sérült személyeket várnak, közülük kevesen vették ki a nekik járó élelmiszert. A családi pótlékosok, illetve szociális segélyben részesülők jártak élen a támogatás átvételében – a listán gyakorlatilag ilyen kategóriához tartozó személy már nem is maradt.

Bármelyik nap lehet menni

Hétfőtől péntekig, augusztus 10-vel kezdődően 9-12 óra között, bármelyik nap bármelyik kategóriához tartozó személy mehet az élelmiszerek átvételére, kinek amikor alkalmas. Torlódás nincs, várakozni egyáltalán nem kell. Ami továbbra is fontos: legyen kéznél a személyazonossági igazolvány és a legutolsó havi szelvény/sérültségi igazolás.

A csomagokat augusztus 19-ig osztják – jövő héten péntekig még jelentkezhetnek tehát olyanok, akik mostanáig nem vették át a támogatást. Ezt követően, a törvényes előírások értelmében elkezdődik a visszaosztás.

Ez azt jelenti, hogy augusztus 22-től kezdődően olyan személyek kaphatnak a megmaradt dobozokból, akik eredetileg is listán szerepeltek – prioritást élveznek a többgyermekes családok és a kisnyugdíjasok.

Kérem ossza meg ismerőseivel: