Még lehet pályázni Hargita Megye Tanácsa sporttámogatására

A fallabdázóira is büszke lehet Csíkszereda

A csíkszeredai Nagymező utcai fallabda- (más néven squash-) pályára látogatott el március 29-én, kedden délután Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Szász László tulajdonos, a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület elnöke fogadta a megyeelnököt, éppen gyerekeknek tartott edzést. A múlt év augusztusában az egyesület megszervezte a Hargita Squash Kupát, amelynek Hargita Megye Tanácsa volt a fő támogatója. Borboly Csaba méltatta a pálya létrehozását meg a tavalyi rendezvényt, és ez alkalommal is pályázásra buzdított minden Hargita megyében működő sportegyesületet, -klubot, mert mint hangsúlyozta, a sportnak meghatározó szerepe van nemcsak a magánéletben, az egészség megőrzésében, hanem a közösségi életben is, ráadásul növeli a térség hírnevét.

– Már csak néhány nap van hátra április elsejéig, a megyei tanács pályázati kiírásainak határidejéig, és arra biztatok minden Hargita megyei sportegyesületet vagy sportklubot, hogy pályázzon bármilyen hivatalosan elismert sportágban való tevékenységre, mert megéri a befektetett energiát. Betonozhatunk, aszfaltozhatunk, az nem sokat ér, ha a lakosság nem folytat egészséges életmódot – jelentette ki a megyei tanács elnöke gratulálva Szász Lászlónak a tevékenységéhez és a megvalósításához, amely szerinte példaértékű az egész megye számára, ugyanis Hargita megye első minősített fallabdapályáit tavaly februárban avatta fel a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület, amelyekről a Román Squashszövetség képviselői megállapították, hogy az ország két legjobb minőségű pályájáról van szó. Borboly Csaba ugyanakkor gratulált Szász Kincsőnek, aki kétszeres ifjúsági országos squashbajnok, büszkélkedhet vele Csíkszereda és az egész megye.

A megyében tevékenykedő, jogi személyiséggel rendelkező, nem kormányzati és nem profitorientált, bejegyzett civilszervezetek idén április 1-jén 13 óráig adhatják le pályázataikat Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), valamint a területi irodákban 10 óráig (Székelyudvarhely, 1918. december 1. út  9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám) ifjúsági, kulturális, szociális, turisztikai, sport- és tűzoltó-egyesületeknek szóló vissza nem térítendő támogatás igénylésére. Részletes információ a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapon érhető el.

Kérem ossza meg ismerőseivel: