Megcsúszott és felborult egy kisbusz Borszék és Gyergyótölgyes között

Két személy meghalt és 18-an megsérültek, amikor a kisbusz, amelyben utaztak, felborult az úton. A baleset a Borszéket Gyergyótölgyessel (Tulgheş) összekötő országúton történt. A hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek életbe. 

“A felborult kisbuszon húszan utaztak. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint két utas, egy nő és egy férfi életét vesztette, négyen súlyosan, 14-en könnyebben megsérültek” – nyilatkozta a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciubotariu, hozzátéve, hogy a Hargita megyei mentőszolgálat nyolc mentőkocsit, a rohammentő-szolgálat öt mentőt és két, műszaki mentésre szakosodott egységet küldött a helyszínre, Neamţ megyéből újabb három mentő érkezett, Csíkszeredából pedig kiküldtek egy több sérült szállítására alkalmas mentőkocsit is. 

baleset4

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő azt mondta, az első vizsgálatok szerint a kiszbusz megcsúszott az úton, nekicsapódott egy oszlopnak, majd az oldalára borult. 

A beavatkozást nehezíti, hogy a térségben sűrűn havazik.


Menetrend szerint közlekedett Prága és a moldovai köztársaságbeli Orhei között az a kisbusz, amelyik vasárnap reggel felborult a Borszék és Gyergyótölgyes közötti országúton – nyilatkozta a Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. 

Filip megerősítette, hogy a jármű vezetőjén kívül 19-en utaztak a mikrobuszon. Az eddigi adatok szerint két személy halt meg a balesetben, mindketten 30 év körüliek és moldovai állampolgárok. Az első információk szerint a kisbusz sofőrje az útviszonyokhoz képest túl gyorsan hajtott, emiatt következett be a baleset. 

baleset6

A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, hét sérültet a maroshévízi kórházba szállítottak, nyolcan megtagadták, hogy kórházba vigyék őket. 


Forrás: www.agerpres.ro
Fotók: ISU Harghita

Kérem ossza meg ismerőseivel: