Megemlékezés Tatárdombon

Őseink győzelmére emlékezve, együtt imádkozva, jókedvvel készüljünk a 2017–2018-as tanévre!

„A napok jönnek, mennek, de a becsületes helytállásnak emléke örök! Őseink Szárhegy határában, a Tatárdombnál nem gyáván elfutottak, saját külön kis kényelmes világukat mentve, lakozva, hanem bátran összefogtak, és vállalták váll a váll mellett a kilátástalannak tűnő, véres harcot!”

Megemlékezést szervez a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szeptember 9-én 11 órától a gyergyószárhegyi Tatárdombnál, amelyre várnak minden székely családot, munkatársat, tanárt, tanítót, polgármestert, pap bácsit, hogy őseik győzelmére emlékezve, együtt imádkozva, jókedvvel készülhessenek a 2017–2018-as tanévre.

A programban gyalogos zarándoklat, Böjte Csaba által celebrált szentmise, koszorúzás szerepel, valamint fellép a Gyergyóditrói Fúvószenekar, a Csanádapácai Csikós Gábor és fia zenekar, a Debreceni Donati Duo, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központjának HANGfoglalás zenekara, színjátszó- és tánccsoportja. Illetve bemutatják Frigyesy Ágnes: Az Úr csodásan működik című könyvét.

Ezt követően megmérkőznek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószárhegyi és dévai focicsapatai, a megemlékezés a Role Zenekar 30 éves jubileumi koncertjével, valamint utcabállal zárul, amelyen Katona  Tibor és zenekara zenél.

Kísérő programként szerepel gyermekfoglalkozásként fafaragás, nemezelés, agyagozás, légvár.

A rendezvény társszervezője Hargita Megye Tanácsa, támogatója Gyergyószárhegy Önkormányzata, Csanádapáca Önkormányzata, Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, Both Tibor és csapata Debrecenből, a Vitnyédért Egyesület, Kis M. Vencel Kapuvárról, a Hargita Megye Művészeti Népiskola, Rácz László Királyi Szakács és csapata Szatymazról.

Kérem ossza meg ismerőseivel: