Megérkezett az uniós élelmiszersegély Gyergyószentmiklósra

Június 21-től vehető át az élelmiszer-támogatás

Megérkezett az uniós élelmiszer-támogatás egy része Gyergyószentmiklósra. A dobozok tartalma megegyezik az előző évben kapottakkal. A kiosztás kedden, június 21-én kezdődik (mivel június 20-án, hétfőn hivatalos munkaszüneti nap van).

Hétköznapokon 9–14 óra között összesen 2431 jogosultat várnak a régi kórház épületénél, kategóriánkénti besorolás szerint: hétfőnként a kisnyugdíjasok és speciális törvény által erre feljogosított személyek (veteránok, volt hadifoglyok stb.), keddenként a családi pótlékban részesülők, szerdánként a hivatalosan nyilvántartott munkanélküliek („sommerek”) és a sérült személyek, csütörtökön és pénteken pedig a szociális segélyesek jelentkezhetnek az élelmiszer-támogatás átvételére.

Az előző évekhez hasonlóan idén is két-két dobozt vehetnek majd át a jogosultak. Ehhez érvényes személyazonossági igazolványt és egy jövedelem-igazoló szelvényt kell felmutatniuk (lehetőleg az utolsó havi szelvényt).

Azok, akik semmilyen kategóriába nem sorolhatók be, de az egy háztartásban élők egy főre eső jövedelme nem haladja meg a törvény által megszabott felső jövedelemküszöböt, azaz a 450 lejt, kérést nyújthatnak be az önkormányzat szociális osztályának Kárpátok utcai székhelyén. Az igénylések elbírálását követően polgármesteri rendelet hagyja majd jóvá számukra az élelmiszersegélyt. Az így jogosulttá váltak pótlistán vehetik majd át az élelmiszer-támogatást.

Kérem ossza meg ismerőseivel: