Meghirdették a MOL Gyermekgyógyító program új pályázati kiírását

A program támogatási alapja 400.000 lej

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Gyermekgyógyító program 14. kiírását. A programban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek krónikus betegségekkel élő vagy speciális igényű gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

A program támogatási alapja 400.000 lej, egy civil szervezet legtöbb 25.000 lej támogatásban részesülhet. A pályázatokat A Közösségért Alapítvány honlapján, online lehet benyújtani 2022. október 22-ig.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezt a rendkívül összetett programot folytathatjuk, és ezáltal hozzájárulhatunk a sajátos igényű gyermekek és fiatalok egészségi állapotának és életminőségének javításához. Úgy tekintjük, hogy az utóbbi 13 évben a MOL Románia csapata több mint 13.500 barátra tett szert, akiknek bátorsága és megküzdőképessége példaértékű számunkra.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Két éven át tartó online találkozások után idén a meghirdetésnek otthont adó rendezvényen ismét személyesen vehettek részt a támogatott egyesületek képviselői, akik bemutatták a 2021. december – 2022. augusztus között megvalósított pályázatok eredményeit. A programban finanszírozott 19 egyesület munkája 678 sajátos igényű gyermeknek segített művészetterápiával (zene, rajz, festészet, kollázskészítés), játékterápiával, emocionális terápiával (bábozás, szerepjátékok, meseterápia), szenzoros integrációval, foglalkozásterápiával, állat-asszisztált terápiákkal, kalandterápiával és egyéb módszerekkel.

Az eseményen bemutatták a nagyenyedi Hip-Tep Egyesület által megrendezett VI. MOL Gyermekgyógyító Kupa eredményeit is. Ez az első és egyetlen országos lovasterápiás verseny, amelynek fő célkitűzése a fogyatékkal élő gyermekek integrációja.

2021-es MOL Gyermekgyógyító Díjat a Yuppi Tábormozgalom Egyesület vehette át a Yuppi Camp testvéreknek – kalandterápia, mozgás, tánc és szerepjáték rákbegteg gyermekek és egészséges testvéreik részére című pályázat megvalósításáért. A tábor elősegítette a résztvevők önbizalmának gyarapítását, csökkentette a betegség miatt kialakult stressz-szintet és szorongásos állapotokat, illetve lehetőséget nyújtott a beteg gyermek és egészséges testvére közötti kapcsolat elmélyítésére. A nyertes egyesület megkapja egy teljes pályázati támogatás összegét, továbbá jogosultságot nyer arra is, hogy egy tagot küldjön az idei kiírás pályázatait elbíráló zsűribe.

„A programmal kapcsolatos tudnivalókról folyamatos tájékoztatást biztosítunk; az év folyamán válaszolunk az érdeklődők telefonos vagy e-mailes megkeresésére, alkalmanként rendezvényeken veszünk részt, a finanszírozásban részesülő pályázatokról pedig tudósítunk a Facebook csoportunkban is, amelybe érdeklődők, szakemberek és egyesületek jelentkezését szeretettel várjuk. Az idei kiírásra is online kell benyújtani a pályázatokat A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program előző tizenhárom kiírása során a MOL Gyermekgyógyító program 4,5 millió lej értékben támogatott 246 pályázatot, amelyben a közreműködő egyesületek több mint 13.500 érintett gyermek részére szerveztek terápiás foglalkozásokat.

A MOL Gyermekgyógyító Programot A Közösségért Alapítvány szervezi, az anyagi alapokat pedig a MOL Románia biztosítja. A program meghirdetése és a pályázati űrlap elérhető a www.kozossegert.ro honlapon.


A Közösségért Alapítvány közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: