Meghosszabbították szerdáig az erős szélre figyelmeztető narancssárga riasztást

Részben Hargita megye is érintett

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) meghosszabbította szerdáig a hegyvidéki területekre korábban kiadott, hófúvásokra és megerősödő szélre figyelmeztető másodfokú (narancssárga) riasztást.

Az ANM szerint szerdán 2 óráig 1700 méteres magasság fölött akár 110-130 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél, és a hófúvások miatt jelentősen csökken a látótávolság. Vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka havazás várható, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja helyenként a 20-25 litert, friss hóréteg rakódik le.

A narancssárga riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Maros, Hunyad, Neamţ, Bákó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brassó, Dâmboviţa, Argeş, Szeben, Vâlcea, Gorj, Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér, Bihar, Kolozs és Szilágy megye hegyvidéki területeire érvényes.

Erdély és Olténia több megyéjére hétfő estig érvényes sárga riasztást adtak ki a várható erős szél miatt. Az érintett területeken 55-65 kilométer/órás széllökések várhatók, Brassó és Kovászna megyében 75-85 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél.

Kedden az ország nagy részén megélénkül a szél – figyelmeztetnek a meteorológusok.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: