Megjelent a Székelyföld augusztusi száma

Versek, prózák, tanulmányok, interjúk, elemzések

A Székelyföld folyóirat 2022/8. számában verssel jelentkezik Bajna György, B. Tomos Hajnal, Ferencz Imre, Gere Nóra, Karácsonyi Zsolt, Kovács Újszászy Péter, Ráday Zsófia, Székely Szabolcs és Tompa Gábor. Prózát publikál Bene Zoltán, Káli István, Nádasi Krisztina, Somogyi Tibor és Szentgyörgyi László.

Az Ujjlenyomat rovatban Oláh Sándor: Az ellenség nem tudta magáról, hogy ellenség… címmel a kulákosítás/kollektivizálás időszakáról közöl tanulmányt. A néprajzrovatban Szabó Á. Töhötöm Politikai és etnikai határok Dél-Erdélyben: fakuló etnikai mozaik a Kis-Küküllő térségében című elemzése olvasható.

A csángó kultúrával foglalkozó Kelet Népe rovatban Halász Péter: Kezem fejemre kulcsoltam, szegény Csíkot úgy sirattam címmel közöl írást.

A Ködoszlásban Cserey Zoltán a burgonya termesztésének kezdeteiről és meghonosodásól ír Háromszéken a 18. század utolsó harmadától a 19. század közepéig.

Csinta Samu Szarvadi Lóránd háromszéki vállalkozóval készít portrébeszélgetést.

A kritikarovatban Purosz Leonidasz Székely Szabolcs A beszélgetés története című kötetéről értekezik, Zsidó Ferenc pedig Bereményi Géza: Magyar Copperfieldjéről.

A lapszámot Holló István munkái illusztrálják.


A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: www.szekelyföldfolyoirat.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: