Megjelent a Székelyföld januári száma

Minden, ami kultúra

A Székelyföld folyóirat 2021/1. számában verssel jelentkezik Bartha György, Bíró József, Borsodi L. László, Czilli Aranka, Keszthelyi György, Király Farkas, Nagy Attila, Nyerges Gábor Ádám és Papp-Für János. Prózát publikál Borcsa Imola, Kiss Noémi, Erdei L. Tamás, Simó Márton; Florin Irimia novellája Szonda Szabolcs fordításában olvasható.

A Literata Hungarica című rovatban Magyary Ágnes: Kötelező Madrid című útinapló-esszéje olvasható, a Ködoszlásban Miskolczy Ambrus: A székely és a román Hunyadi versenyeztetése című tanulmánya.

Mirk László a fenyédi Talált család 172 éves történetét vázolja fel, a Nobile Officium című rovatban Oláh-Gál Elvira beszélget a csíktusnádi Betegh Margittal és Stefániával. A képzőművészeti rovatban Kányádi Iréne a székelyföldi grafikai biennáléról ír összefoglalót, a Szemlében

Füzi Péter Nyerges Gábor Ádám: Mire ez a nap véget ér című regényéről, Száraz Miklós György pedig Simó Márton: Gerzson szép délutánja című regényéről értekezik.

A lapszámot a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé díjazottainak alkotásai illusztrálják.


A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: www.szekelyföldfolyoirat.ro


szekelyfold-januar-borito

Kérem ossza meg ismerőseivel: