Megjelent a Székelyföld májusi száma

Tematikus lapszám: Fürdőélet Székelyföldön – múlt, jelen, jövő

A Székelyföld folyóirat 2024. májusi lapszáma tematikus: a Fürdőélet Székelyföldön – múlt, jelen, jövő című összeállítás a fürdőkultúra alakulásának folyamatába kíván betekintést nyújtani. Katona Csaba A késedelem ára: az erdélyi fürdők helyzete a századfordulón és a 20. század elején című tanulmánnyal jelentkezik, Jánosi Csaba a székelyföldi kénköves helyekről értekezik, Incze Réka Bányai János geológusra emlékezik, aki az 1950-es években készített átfogó rendszerezést a székelyföldi fürdőkről és mofettákról. Nagy Benedek Az erdélyi fürdőhelyek marketingtevékenységei a 19. században és ma címmel közöl tanulmányt, Horváth Alpártól az Üdülőhelyek és gyógyhelyek a székelyföldi megyék turizmusában című elemzést olvashatjuk, míg Mátyus Enikő: Klaszteresedés a balneológiában – fejlődés és megújulás című értekezését publikálja.

A folyóiratból ezúttal sem marad el a szépirodalmi rovat: Babiczky Tibor, Farkas Wellmann Éva, Kopriva Nikolett és Vasas Tamás versei, valamint Borcsa Imola, Horváth Szekeres István, Káli István és Tamás Kincső prózája olvasható a rovatban.

A lapszámot a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményében található, székely fürdőket ábrázoló képeslapok illusztrálják.


A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: www.szekelyföldfolyoirat.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: