Megjelent a Székelyföld novemberi száma

Versek, prózák, beszélgetések, kritikák

A Székelyföld folyóirat novemberi lapszámában verssel jelentkezik Markó Béla, Dankuly Csaba, Bajna György és Szentgyörgyi László. Prózát publikál Abafáy-Deák Csillag, Buna Blanka-Boróka és Lőrincz György.

A Ködoszlás rovatban Tófalvi Zoltán Moyses Mártonról és más határontúli ’56-os áldozatokról közöl tanulmányt, az Ujjlenyomat rovatban Szemerjai Demeter Károly, egy tizenkilencedik századi iskolamester önéletírása olvasható, közreadja Magyarosi Sándor. Az Academica Transsylvanica című rovatban Székely Ferenc beszélgetése olvasható a 89 éves Jakab Sámuel talajtanossal, földrajzi szakíróval. A Mens sana című rovatban Csinta Samu beszélget Basa János olimpikon jégkorong-válogatott játékossal, ifj. György László pedig a csíkszeredai Vaclav Novak jégkorongozóval.

Kritikát Lakatos-Fleisz Katalin és Tamás Dénes közöl Láng Zsolt: Bolyai című regényéről, Sántha Attila pedig Balázs Lajos: Cérna és tű. A paraszti világ szerelmi eposza című tanulmánykötetéről. A lapszám végén olvashatók a Székelyföld folyóirat idei díjazottainak – Halász Péter, Szonda Szabolcs, Száraz Miklós György, Ádám Szilamér – laudációi.


A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető a szerkesztőségben. További részletek: www.szekelyfoldfolyoirat.ro


szekelyfold-november-borito

Kérem ossza meg ismerőseivel: