Megkezdődött a III. Vásárhely Forgatag

    Szerdán este ünnepi műsor keretében Forgatagos színekbe öltözött Marosvásárhely. A politikusok ünnepi beszédét Kárpátalja egyik legjobb népzenészének koncertje követte: Pál István Szalonna és bandája szórakoztatta a Kultúrpalota közönségét, majd a Maros Művészegyüttes Szívem virág, míg a világ című műsora koronázta a megnyitót.
    Portik Vilmos főszervező a köszönet hangján szólt az ünneplő közönséghez. Megköszönte a támogatást mindazoknak, akik a Forgatag megszervezésében segédkeztek. A szervezők, vállalkozóksegítsége mellett kiemelte a magyar kormány támogatását, amely a rendezvény költségvetésének csaknem felét jelenti.

forgatag_portik
    Soós Zoltán, a másik főszervező hangsúlyozta: ,,Az, hogy harmadik alkalommal szervezzük Marosvásárhelyen a Forgatagot, úgy gondolom, hogy mindannyiunk sikere. Lélekben egyre többen vannak velünk, akik ennek a rendezvénynek a folyatatását és a sikerét szeretnék. A vásárhelyi közönség évről évre bizonyít”.
    A szervezők és az őket támogató marosvásárhelyiek nehéz fába vágták a fejszéjüket, hiszen le kellett győzzék a kételkedőket, a bekiabálókat és a táboron kívüli többséget, az ellenséges városvezetést is – fogalmazta meg Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese a Forgatag megnyitóján.
    ,,A Forgatag fogalommá vált, önálló életre kelt: ha Forgatag, akkor Vásárhely’’ – mondta el Dr. Farkas Balázs konzul köszöntő beszédében. A Maros megyei tanács alelnöke, Szabó Ápád is köszöntötte a forgatagozókat.
    Pál István Szalonna és bandája ízes magyar dallamokkal töltötte meg a Kultúrpalota nagytermét. A humor nemcsak a népzenei dalszövegekben, hanem Szalonna eredeti gondolataiban is helyet kapott.

szalonna_bandaja1
    A Maros Művészegyüttes Szívem virág, míg a világ című előadásában mezőségi táncokat, dalokat mutatott be a Kultúrpalota teltházas közönségének.
    A Forgatag rendezvénysorozata vasárnapig várja színes programkínálattal az érdeklődőket. A teljes programot meg lehet találni a www.forgatag.ro oldalon, a műsorfüzet – amely tombola is egyben – pedig ingyenesen kapható a rendezvények helyszínein: a Kultúrpalotában, a Teleki Tékában, a Maros-parton az Infósátorban, valamint az Eldi pékség üzleteiben.

Kérem ossza meg ismerőseivel: