Megkezdte működését a Helyi Választási Iroda

Hétköznapokon 10–16 óra között fogadja az érdeklődőket a Helyi Választási Iroda a Kárpátok utca 1. szám alatt. Bármely, a választásokhoz kapcsolódó kérdéssel hozzájuk lehet fordulni. Városunkban, a jelenlegi statisztikák szerint 16 662 lakos rendelkezik szavazási joggal, közülük 59 uniós állampolgár. Értelemszerűen ez a statisztikai adat június 5-ig változik, mivel a lakossági nyilvántartó és az anyakönyvi helyzet változásait aktualizálják benne – bekerülnek például azok, akik most töltik be 18. életévüket, netán éppen június 5-én. Az előírások értelmében az a személy is szavazati joggal rendelkezik, aki a választások napján tölti be a kötelező életkort.

A Helyi Választási Iroda fogadja majd a jelöltek dokumentációit, itt fogják azokat iktatni, elbírálni, majd határozatba foglalják, hogy hivatalosan kik a gyergyószentmiklósi jelöltek, akik eleget tettek a törvény által előírt kritériumoknak. A jelölési dokumentáció benyújtásának határideje április 26.
Emellett a június 5-i helyhatósági választásokkal kapcsolatban itt is találnak információkat az érdeklődők – egyelőre a vonatkozó jogszabályok tára található meg, az anyag folyamatosan bővül majd az országos és helyi választási irodák határozataival: http://www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/helyhatosagi-valasztasok-2016.html.

Kérem ossza meg ismerőseivel: